Hva er medisinsk rynkebehandling

05.01.2024


Medisinsk rynkebehandling 


Medisinsk rynkebehandling har blitt et av de mest populære estetiske behandlingene for å redusere rynker, men hva er egentlig medisinsk rynkebehandling, og hvordan fungerer det?


Hva er det? 

Det anvendes et legemiddel som opprinnelig ble brukt til medisinske formål før det fant sin vei inn i den kosmetiske industrien. Det virker ved å blokkere nerveimpulser i musklene, noe som resulterer i en midlertidig reduksjon av muskelaktivitet. Siden det er et legemiddel, må en lege med kompetanse innenfor feltet forskrive medikamentet. 

Hvordan fungerer det? 

Legemidlet injiseres i små mengder i spesifikke muskler, og hindrer det frigjøringen av acetylkolin, en nevrotransmitter som signaliserer musklene til å trekke seg sammen. Dette fører til en avslapning av musklene som kan redusere synligheten av rynker og fine linjer.

Hvor lang effekt har det? 

Effekten varierer fra person til person, men vanligvis varer behandlingen i omtrent 3-6 måneder. Etter denne perioden kan det være nødvendig med en ny behandling for å opprettholde resultatene.

Kontraindikasjoner 

Selv om det er en relativt sikker behandling, er det noen kontraindikasjoner som bør vurderes. Personer med visse nevromuskulære lidelser og de som er allergiske mot legemidlet bør unngå behandlingen. Gravide og ammende kan ikke behandles. Det er også viktig å informere legen om eventuelle medisinske tilstander eller medisiner du tar, da dette kan påvirke behandlingsresultatene. Legen vil så avgjøre om du kan motta behandlingen eller ikke. 

Legens konsultasjon i forkant av behandling

Før du vurderer behandling, må det konsulteres med en erfaren lege eller godkjent helsepersonell. De vil vurdere din helsehistorie, diskutere forventningene dine og gi deg relevant informasjon om prosessen. Dette skrittet sikrer ikke bare at behandlingen er trygg for deg, men også at du oppnår de ønskede resultatene.

Dette kan være en effektiv måte å oppnå et friskere utseende på, men det er viktig å gjøre grundig research og konsultere med helsepersonell med riktig kompetanse før du bestemmer deg for å prøve det. En ansvarlig tilnærming sikrer ikke bare din sikkerhet, men også at du får mest mulig ut av denne populære behandlingen.


For å lese mer om mulige bivirkninger, kontraindikasjoner og lignende, besøk vår nettside www.joy-medispa.com/behandlinger

OBS! Vi har 21 års aldersgrense på våre behandlinger