Hvilke ingredienser kan kombineres?

07.01.2024

Å finne riktig kombinasjon av hudpleieingredienser kan være som å løse et puslespill. Noen ingredienser fungerer harmonisk sammen, mens andre kan skape kaos i huden. I dette blogginnlegget vil vi utforske noen dynamiske duoer og advare mot noen kombinasjoner du kanskje vil være forsiktig med.

Vitamin C og E

Disse antioksidantene utgjør en drømmeteam for å bekjempe frie radikaler og redusere tegn på aldring. Vitamin C lyser opp huden, mens vitamin E gir fuktighet og styrker hudens barriere. Bruk dem sammen for å få mest mulig ut av deres synergiske effekt.


Hyaluronsyre og Niacinamid

For de som søker fuktighet og jevn hudtone, er kombinasjonen av hyaluronsyre og niacinamid en vinner. Hyaluronsyre gir intens hydrering, mens niacinamid reduserer rødhet og forbedrer teksturen. Sammen gir de en frisk og glødende hud.


AHA/BHA og Retinoider

Mens AHA (alfa-hydroksysyrer) og BHA (beta-hydroksysyrer) eksfolierer døde hudceller, jobber retinoider for å øke cellefornyelsen. Disse ingrediensene kan være kraftige, så det er viktig å bruke dem på forskjellige tidspunkter for å unngå overbelastning og irritasjon. Derfor anbefaler vi å bruke disse om hverandre annenhver dag for eksempel, eller at man bruker peeling pads der man får nøytralisert syrene før man har på retinol. 


Vitamin C og Retinoider

Disse ingrediensene er det oftest spørsmål om. Mange har hørt at det å bruke vitamin C og retinoider samtidig kan også være problematisk, da de begge kan være irriterende. Vi sier at det kommer an på hvilke styrker du bruker, både i C-vitamin og i retinol. Bruker du en mild retinol og en ansiktskrem som inneholder C-vitamin er det som regel ingen problem å kombinere disse. Bruker du sterkere C-vitamin, som for eksempel C-vit serum med 15% konsentrasjon, kan du heller vurdere å bruke dem på ulike tidspunkter av dagen, for eksempel vitamin C om morgenen og retinoider om kvelden. 


Merker du at huden blir irritert, er det heller lurt å ta en pause.


Har du spørsmål om flere ingredienser, eller ønsker å vite hva du bør bruke kan du booke en hudkonsultasjon hos oss.