Behandlinger


Botulinumtoksin/Botox

Botulinumtoksin er et legemiddel som har vært brukt til behandling av pasienter siden 1980. I rynkebehandling brukes Botox på de små ansiktsmusklene for at disse ikke skal trekke seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og glattes ut slik at rynker forsvinner.

Legemiddelet er reseptbelagt, og krever en individuell e-konsultasjon med klinikkens lege før behandlingen gjennomføres. Konsultasjonen gjennomføres via Hano EG, og du vil motta en SMS i dagene før behandlingen med en link og veiledning som må følges. Ordineringen er gyldig i ett år, og er knyttet til klinikken. Hano EG oppfyller kravet til informasjonssikkerhet ved bruk av bank-ID, og er den beste løsningen for telemedisinske konsultasjoner mellom lege og pasient.

Når selve behandlingen begynner, blir injeksjonsområdet rengjort og sterilisert for å hindre at bakterier trekker inn i huden. Botulinumtoksin settes med en liten tynn nål og gir lite ubehag.

Effekt :

Effekten viser seg vanligvis innen 3 til 10 dager. Den maksimale effekten oppstår normalt etter 10 dager til 3 uker, men varierer fra pasient til pasient. Hvor mye ansiktsmimikk som blir igjen kommer an på hvor mye produkt som settes. Det er fullt mulig å redusere linjer/rynker uten å miste mimikken.

Er det trygt ?

Det er svært få komplikasjoner assosiert med Botulinumtoksin, og de fleste er forbigående. Lokal infeksjon på innstikkstedet er den vanligste. I noen tilfeller kan Botulinumtoksin migrere til omkringliggende muskler slik at man får en midlertidig parese av muskelen. Dermed kan det oppstå hengende øyelokk, eller senkede øyenbryn. Denne effekten er midlertidig.

Kontraindikasjoner: 

           >    Gravid/ammende 

           >    ALS eller andre demyeliniserende sykdommer som Myasthenia Gravis, Lambert-Eaton

           >    Blødersykdom 

          >    Aktiv infeksjon i området du skal få botox


Hos oss kan du komme til gratis justering dersom du opplever manglende effekt/redusert effekt etter 14 dager. 


Fuktbooster/Skinbooster/Prohfilo 


Hva er en fuktbooster?

Fuktbooster er en tynnflytende hyaluronsyre som injiseres over et par små punkter i ansikt eller hals. Denne flyter så ut i vevet og gjenoppretter hydrobalansen slik at huden begynner å produsere kollagen og elastin. 

Hvem kan bruke fuktbooster?

Anbefales til deg som opplever huden tørr eller slapp, men kan brukes av alle for å få tilført glød og fukt. Fuktbooster brukes også til behandling og fylling av overfladiske hudfordypninger som for eksempel akne arr eller rynker.

 • Fylling av fine linjer
 • Hudoppstramming
 • Forbedrer også hudens kvalitet og gir en naturlig glød
 • Revitaliserer og gjenfukter huden i dybden slik at huden ser yngre ut.
 • Man kan oppleve et løft og minimering av fine linjer og rynker.

Når kan jeg forvente å se effekt?

Effekten kommer etter et par timer, men man opplever størst effekt etter et par uker. Det anbefales oppfølgingsbehandling etter 4 uker for å få best mulig effekt.  

Hvor mange behandlinger trengs?

Det kommer an på hvilken fuktbooster man bruker og alder/hudtilstand. Noen har 1-2 behandlinger med 6-9 måneders mellomrom mens andre har en kur 3-4 behandlinger en gang i halvåret

Er det trygt?

Fuktbooster har svært få komplikasjoner siden det er hyaluronsyre som tilsvarer det kroppen produserer selv er det svært få allergiske reaksjoner assosiert med fuktbooster. De vanligste komplikasjonene er lokal infeksjon på stikkstedet, blåmerker eller rødme/hevelse. 

Kontraindikasjoner

> Graviditet/amming

> Autoimmune sykdommer

> Kjent allergi mot hyaluronsyre

> Betennelser i området som skal behandles


Dermapen 4


Dermapen 4 også kjent som microneedling, er det samme som kollagen indusert terapi (CIT). Vi har valgt å bruke Dermapen 4 ettersom den har verdens mest avanserte og innovative nålehode. Dette er en behandling som også på verdensbasis er veldig populær siden den har kort nedetid og resultater er synlig allerede etter en behandling.

Målet med behandlingen er å stimulere veksten av kollagen og elastin. Behandlingen går ut på å lage en kontrollert skade i huden ved hjelp av tynne medisinske nåler som lager små mikrohull i huden. Dette vil da sette i gang en prosess i fra innsiden, der huden vil begynne å produsere mer kollagen og elastin.

Behandlingen passer for:

Deg som ønsker å jobbe med fine linjer og rynker i huden, akne, arr, hudoppstramming kropp og ansikt, strekkmerker, ujevn hudtone, store porer, pigment, rosacea og hårtap.

Det finnes også noen kontraindikasjoner, ta kontakt med klinikken så gjør vi en konsultasjon i forkant av en slik behandling.

Kontraindikasjoner:

 • Historie med elveblest på kroppen
 • Immunsuppressive legemidler
 • Diabetes (dårlig regulert)
 • Pustuløs eller noduløs rosacea
 • Antikoagulerende medisiner
 • Botox ( vent min. 2 uker etter behandling)
 • Filler (vent min. 2 uker etter behandling)
 • Graviditet
 • Keloide arr
 • Unormale føflekker eller huduregelmessigheter.

Er det vondt?

Hvor smertefullt det er avhenger av hvilken hudproblematikk vi skal jobbe med. Arr vil for eksempel være mer vondt, derav bruker vi bedøvelse på slike behandlinger. Men en hudoppstramming kan fint gjøres uten bedøvelse.

Emla krem kan smøres på 20 min i forkant av behandlingen.

Hvor land tid tar behandlingen?

Behandlingen tar ikke lang tid. Det kan ligge rundt ca. 10 min med Microneedling, alt etter hva vi skal behandle. Vi vil også rense huden godt i forkant av behandlingen, og legge på en maske i etterkant for å roe ned huden. 

Derav vil det være nødvendig å sette av ca. 40 min til hele behandlingen.

Hvor mange behandlinger anbefales?

       >      Arr: 4-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

       >      Strekkmerker: 3-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

       >       Hudoppstramming: 3-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

       >      Ujevn hudtone: 4-6 behandlinger med et intervall på 2-4 uker mellom hver gang.

Overfladiske behandlinger har kortere intervall, altså 2-4 uker intervall.

Hvor lang tid vil det ta før jeg ser resultater?

Du vil kunne se resultater allerede etter første behandling, mens de største forandringene vil bli synlig etter 3-6 behandlinger. Samt vil huden din fortsette å forbedre seg etter 6-12 måneder etter behandlingene. Vi anbefaler også å bruke et hjemmeprogram for å få best mulig effekt av behandlingen. Dette tilpasser vi i klinikken for deg.

Etterbehandling

Behandlingen har kort nedetid, og 2-3 dager etter behandling kan du oppleve rødme og en følelse av solbrenthet i behandlingsområdet. Huden vil også kunne føles stram i etterkant. Du kan da smøre med fuktighetskrem. Du skal unngå å bruke makeup de neste 24 timene etter behandlingen, unngå hard fysisk aktivitet og ikke være i solen de syv neste dagene. Hvis du mot formodning må ut i solen, bruk en solkrem med høy SPF for å beskytte mot pigmenteringer.

Kjemisk Peel

Hva er en kjemisk peel?

Kjemisk peel er en syrebehandling, hvor vi i klinikken tilpasser peelingen etter huden din og din hudtilstand. Styrken i en peeling kommer an på ph, konsentrasjon, virketid og antall lag.  Vi har kjemiske peelinger tilpasset alle hudtyper og ønsket behandling. 

Indikasjoner

 • Rosacea
 • Aldret hud
 • Pigmenteringer
 • Akne
 • Inflammasjon
 • Ujevn hudtone
 • Fine linjer og rynker

Hvor mange behandlinger anbefales?

Dette avhenger av hvilken kjemisk peel du får. Noen kan gjøres ukentlig, noen kan bare gjøres 1 gang i måneden. Din hudtilstand samt det du ønsker å jobbe med vil si noe om hvor mange behandlinger du trenger.

Forbehandling

Noen peelinger krever forbehandling. Dette for å øke effekt av behandlingen, redusere risikoen for komplikasjoner samt for å utelukke evt. allergier,  Det anbefales å starte forbehandlingen 2-4 uker før behandlingen. Du vil få kjøpt produkter til dette hos din behandler. 


 OBS du bør begrense bruken av aktive produkter ca. 5 dager før behandling på klinikk. 


Etterbehandling

Unngå sol i 7 dager etter behandlingen, derav er dette en god behandling å gjøre om vinteren. Dersom du må være i solen, må du bruke minimum  SPF 30. Se egen fane for etterbehandlingsråd 

Vil jeg flasse og bli rød? 

Det kommer an på hvilken peeling du får. Noen peelinger har 1-2 dagers nedetid, andre opp mot en uke. 

 > Vi har også peelinger uten særlig nedetid, og du kan gå på jobb samme dag.

Dette får du mer informasjon om ved behandlingen. Du kan oppleve rødhet og flass i etterkant av behandlingen. Det er viktig at du lar huden få være i fred, og smøre godt med fuktighetskrem. Ikke plukk på flass da dette kan gi pigmenteringer. Mesoterapi


I denne behandlingen setter man sammen ingredienser som vitaminer, antioksidanter, hudoppstrammende og fuktighetsgivende komponenter for å gi huden glød, vitalitet og spenst. Denne cocktailen av ingredienser gir huden et yngre utseende samtidig som det revitaliserer huden. De vanligste områdene vi behandler med mesoterapi er ansikt, hals, innsiden av armer, ben, hender og mage.

Hvordan foregår behandlingen 

Løsningen vi velger, velges etter hva du ønsker å jobbe med. Løsningen sprøytes deretter ned i huden gjennom flere små nålestikk, eller smøres på før mikroneedling for å jobbe ingrediensene ned i huden. Det kan oppleves ubehagelig, men er generelt en lite smertefull behandling. 

Indikasjoner

 • Fine linjer/rynker
 • Dehydrert hud
 • Grå og gusten hud
 • Tynn hud
 • Slapp hud

Hvor mange behandlinger anbefales? 

Selv om mesoterapi gir umiddelbar effekt, sees effekten best én til to uker etter. Det er anbefalt minimum tre behandlinger for et langvarig resultat.

Kontraindikasjoner

    >       Graviditet/amming

    >       Autoimmune sykdommer

    >       Kjent allergi mot  hyaluronsyre

    >      Betennelser i området som skal behandles


Eventuelle komplikasjoner

     >     Blåmerker / hevelse

     >     Infeksjon i huden