Hvilken hudtype har du?

23.03.2024

Å forstå din egen hudtype er avgjørende for å kunne gi den riktig pleie og behandling. Hudtyper kan variere betydelig fra person til person, og det finnes ingen én-størrelse-passer-alle løsning når det kommer til hudpleie. Derfor er det viktig å identifisere din hudtype for å velge produkter og rutiner som passer best for deg. Her får du en oversikt over de ulike hudtypene:


Tørr hudtype 

Tørr hud kjennetegnes av en mangel på fuktighet og tendensen til å føles stram og flassete. De med tørr hud kan oppleve at huden føles ru og irritert, spesielt etter rensing eller eksponering for tøffe værforhold. For å pleie tørr hud er det viktig å bruke fuktighetsgivende produkter som inneholder rike og nærende ingredienser som for eksempel hyaluronsyre, glyserin og oljer som arganolje eller jojobaolje.Fet hudtype 

Fet hud er et resultat av overproduksjon av talg i talgkjertlene, noe som resulterer i en skinnende eller oljete overflate, forstørrede porer og tilbøyelighet til kviser og urenheter. Personer med fet hud kan også oppleve at sminken ikke holder seg godt gjennom dagen. For å pleie fet hud er det viktig å bruke produkter som hjelper med å regulere talgproduksjonen, som for eksempel oljefrie rensemidler, lette fuktighetskremer og produkter med ingredienser som salisylsyre for å regulere talgproduksjonen. 


Kombinert hudtype 

Kombinert hud er en kombinasjon av tørr og fet hud, hvor noen områder, vanligvis i T-sonen (pannen, nesen og haken), er fet, mens andre områder, som kinnene, kan være tørre eller normale. Pleie av kombinert hud kan være utfordrende, da det krever balansering av fuktighet og oljeproduksjon i forskjellige deler av ansiktet. For å pleie kombinert hud, kan det være nyttig å bruke forskjellige produkter på forskjellige områder av ansiktet, for eksempel en lettere fuktighetskrem på de fetere områdene og en rikere krem på de tørrere områdene. Normal hudtype

Normal hud er ideelt sett balansert og jevn uten synlige tegn til for fet eller tørr hud. Personer med normal hud har vanligvis små porer og sjelden opplever kviser eller irritasjon. Selv om normal hud krever mindre spesialisert pleie enn andre hudtyper, er det fortsatt viktig å holde huden hydrert og beskyttet mot miljøskader med regelmessig rensing, fuktighet og solbeskyttelse. 


Ved en hudkonsultasjon på JOY Medispa får du informasjon om hvilken hudtype og hudtilstand du har, og vi kan hjelpe deg å finne riktige produkter og behandlinger til din hud. 

Sensitiv hudtype

Sensitiv hud er mer utsatt for irritasjon, rødhet og allergiske reaksjoner enn andre hudtyper. Personer med sensitiv hud kan oppleve ubehag ved bruk av visse produkter eller ved eksponering for eksterne faktorer som vær, sollys eller forurensning. For å pleie sensitiv hud er det viktig å bruke milde, hypoallergeniske produkter uten duftstoffer eller kjemiske tilsetningsstoffer som kan forårsake irritasjon.

Ved å identifisere din spesifikke hudtype og tilpasse din hudpleierutine deretter, kan du bidra til å opprettholde en sunn og strålende hud. Husk at konsistens er nøkkelen, så vær tålmodig og gi din hud den omsorgen den fortjener.


Det er viktig å huske på at hudtypen er det du er født med, men at du kan utvikle ulike hudtilstander som for eksempel dehydrert, pigmentert hud, tilstoppet mm. Derfor anbefaler vi å oppsøke en behandler før du kjøper produkter, slik at du kan få avklart eventuelle hudtilstander og behov.