Hvordan komme i gang med en hudpleierutine?

18.01.2024

Det er en jungel av produkter der ute, og noen anbefaler et 10-stegs program, mens andre mener to produkter er nok. Men hvordan skal du egentlig gå frem dersom du ønsker å lage deg en hudpleierutine? Å lage en hudpleierutine som passer dine behov er ofte det smarteste. Har du en hektisk hverdag der du finner det vanskelig å bruke mye tid på deg selv? Noen er i småbarnsfasen og opplever at huden er det siste som blir prioritert. 

Kanskje du i utgangspunktet ikke bruker særlig make-up eller du ser ikke behovet for å ha en hudpleierutine? 


Uansett om du bruker make-up eller ikke er det alltid lurt å rense huden. Huden vår produserer talg gjennom hele dagen, og vi utsettes for miljøfaktorer som forurensning og skitt. Dette legger seg som et lag på huden sammen med gammel talg, og det kan bidra til både tørr og gusten hud samt akneproblematikk. 


Rens

 Å rense huden morgen og kveld, eller omså kun kveld, er gunstig for huden. Det er viktig at du da bruker en rens som er pH-balansert, det vil si at den ikke endrer hudens naturlige pH-verdier. Hudens pH-verdi ligger på 4,7-5,75. 

Den naturlige pH-verdien i huden beskytter mot skadelige mikroorganismer som bakterier og virus, og bidrar til at hudens naturlige mikrobiom (de gode mikroorganismene på huden) er balansert. Disse spiller en viktig rolle i hudens beskyttelsesmekanisme og hudhelsen. 

En rens som ikke er pH-balansert vil også strippe huden for dens naturlige oljer, noe som er spesielt viktig for de med tørr og sensitiv hud. 


Her kommer tips til noen gode, pH-balanserte renser vi har i klinikken:


 
AHA/BHA Daily Cleansing gel fjerner effektivt makeup samtidig som den renser godt i porene ved hjelp av salisylsyre. Den tørker ikke ut huden, og etterlater huden glatt og myk.
 
60 ml: 250,-

225: 495,-


Meltaway Cleanser er en hyaluronsyrerens med marine alger som skånsomt renser tørr og sensitiv hud. Den er perfekt for deg som ønsker en mild rens som samtidig fukter huden.


60 ml: 250,-

150 ml: 445,-
RÅ Favn Cleanse and Moisturize oil er en kombinert rens og pleiende ansiktsolje som styrker hudbarrieren og demper rødhet. Inneholder rikelig med antioksidanter og kan brukes som ansiktsolje etter rens for å forsegle inne fuktigheten. 


100 ml : 580,-

Serum eller ikke serum? 

Her pleier vi å si, at serum er veldig bra, men ikke et must! Dersom du vil ha færrest mulig trinn i en hudpleierutine kan du godt hoppe over serum og gå rett på en fuktighetskrem. 

Et serum er en lett, hurtigabsorberende væske som inneholder høye konsentrasjoner av aktive ingredienser designet for å adressere spesifikke hudproblemer. Serumet brukes vanligvis som et trinn i hudpleierutinen, vanligvis mellom rensing og påføring av fuktighetskrem.

Serum er formulert for å levere kraftige ingredienser, som antioksidanter, vitaminer, peptider eller hyaluronsyre, i høye konsentrasjoner. Disse ingrediensene har spesifikke egenskaper som kan bidra til å behandle og forbedre forskjellige hudproblemer, for eksempel fine linjer, pigmentering, hydrering eller elastisitet.

Serumer kan være en verdifull del av hudpleierutinen for å oppnå spesifikke mål og forbedre hudens generelle tilstand, så sliter du med for eksempel akne, rosacea, pigmentflekker eller lignende vil et serum hjelpe deg å raskere komme i mål med den spesifikke problematikken. 


Fuktighetskrem 

Her pleier vi å si at, fuktighetskremen kan velges ut fra dine behov. Har du en veldig tørr hud bør du kanskje gå for en fuktighetskrem med essensielle fettsyrer, glyserol eller lignende. Har du derimot en oljete, fet hud bør du gå for en oljefri variant som ikke tetter porene. 

Det finnes mange ulike fuktighetskremer på markedet, med varierende pris. Forskjellen på hudkremer du får kjøpt på butikken/apoteket og fuktighetskremer du får i en kosmetisk klinikk eller hudpleieklinikk er mengden aktive ingredienser.En fuktighetskrem fra apoteket kan ha rikelig med fuktighetsgivende ingredienser, og legge seg fint utenpå tørr hud, men mange opplever at disse gjør kun det. De gjør ingenting med årsaken til den tørre huden, men legger seg utenpå.


Da kan det være lurt å investere i gode produkter som faktisk vil gi en synlig forskjell på huden over tid. Vi vil absolutt anbefale deg å få en grundig konsultasjon hos en hudpleiespesialist for å finne en krem som passer din hud og dine behov. 


Her kommer noen tips til fuktighetskremer vi har i klinikken


Dr.Gross Dewy Deep Moisturizer er en lett fuktighetskrem som gir ekstremt mye glød til huden. Den inneholder melkesyre og C-vitamin som styrker hudbarrieren og gir beskyttelse mot frie radikaler. Kan brukes morgen og kveld og av alle hudtyper. Har du fet hud finnes den også i en oljefri versjon. 


Den koster 1195,- , men er drøy i bruk Dr. Gross Hyaluronic Marine Oil free Moisture cushion er en hyaluronsyrebasert krem som jobber med fuktighetsbalansen og hudbarrieren. Den er super dersom du har sensitiv eller tørr hud, eller dersom du opplever huden som fet. Den forsegler fukten i huden 


Pris 895,- 


RÅ- FAVN The silk cream er en bestselger på vinterhalvåret. Denne er spesielt utviklet til tørr og sensitiv hud samt eksem. Den inneholder jojoba, glyserol og squalane som tilsammen er jobber med å holde på fuktigheten og styrke hudens naturlige fuktighetsforsvar. 


50 ml: 275,-

150 ml: 549,-

Andre produkter

Du kan absolutt legge til flere produkter dersom du ønsker det. Mange vil implementere øyekrem, retinol og eksfoliering etter hvert, men dersom du er helt ny med hudpleierutiner vil vi anbefale deg å starte med bare rens og fuktighetskrem. Dette for å sørge for at du ikke ender opp med mange ulike produkter i skapet som ikke blir brukt. Så kan du etterhvert legge til flere produkter ved behov. 


Har du noen spørsmål om hudpleierutiner, eller ønsker du å få tips om produkter? Send oss en melding, eller book en hudkonsultasjon.