Kuldegrader i Bodø

10.01.2024

Hva trenger egentlig huden når det er så kaldt? Og hvorfor ser huden ofte grå og gusten ut når det er vinter? 


Vintermånedene bringer med seg kjølig luft, tørrhet, og dessverre, en tendens til å gi huden vår et grått og gustent utseende. Men fortvil ikke, det finnes måter å bekjempe vinterhud på og få tilbake den friske gløden vi alle ønsker. Her er noen tips for å holde huden din strålende selv når temperaturene synker. 

Hvorfor ser huden grå og gusten ut om vinteren?

Vinterkulden og den lave luftfuktigheten kan strippe huden for fuktighet, og dette kan føre til at den ser livløs og trett ut. Celledelingen går ofte litt tregere, og det legger seg mye døde hudceller på overflaten som bidrar til at huden ser livløs og matt ut. Mangel på sollys kan også redusere produksjonen av vitamin D, som er viktig for hudhelsen. I tillegg kan eksponering for kald vind føre til rødhet og irritasjon.


Anbefalte kosmetiske behandlinger om vinteren

  1. Fuktighetsbehandling: Gå for fuktighetsbehandlinger som gir ekstra næring til huden. Dette kan inkludere ansiktsmasker med hydrerende ingredienser som hyaluronsyre eller glyserin.

  2. Kjemisk peeling: En mild kjemisk peeling kan fjerne døde hudceller og fremme cellefornyelse, noe som gir huden en sunn glød. Velg en peeling tilpasset din hudtype og sensitivitet.

  3. Mikroneedling: Mikroneedling kan bidra til å jevne ut hudtonen, redusere rødhet og stimulere kollagenproduksjonen for en friskere hud. Det gir også fin glød til huden. 

Ingredienser å se etter når det er kaldt ute

  1. Hyaluronsyre: Holder på fuktigheten og gir huden en plumpende effekt.

  2. Vitamin C: Gir en jevnere hudtone og beskytter mot frie radikaler som kan forårsake skader.

  3. Omega-3 fettsyrer: Finnes i fiskolje og kan bidra til å redusere tørrhet og betennelse i huden.

  4. Sheasmør: En rik fuktighetskilde som bidrar til å mykgjøre og beskytte huden.

  5. Retinol: Stimulerer cellefornyelse og kan bidra til å redusere fine linjer og rynker. Eksfolierer huden og gir dermed en fin glød. 

Ved å ta vare på huden din med riktige behandlinger og ingredienser, kan du opprettholde en sunn glød selv gjennom vinterens kulde. Vinteren er også en fin tid å gjøre behandlinger som kan ha litt nedetid i form av flassing, som for eksempel kjemisk peeling. Vi har også mange gode produkter til tørr hud og eksem i klinikken. 


Husk å tilpasse hudpleierutinen din etter behov og book en hudkonsultasjon for personlig veiledning. Gjør huden din klar for vinteren, og nyt den strålende gløden selv når snøen faller og det er bitende kaldt ute!