LED Terapi

15.03.2024

LED lys har revolusjonert hudpleieindustrien ved å tilby en ikke-invasiv og effektiv løsning for å forbedre hudens tilstand. Men hva gjør egentlig disse lysene, og hvordan påvirker de huden vår?


Hvordan Fungerer Det?

LED-lysterapi bruker forskjellige bølgelengder av lys for å trenge inn i hudens lag og stimulere forskjellige cellulære prosesser. Blant disse er fibroblastene, cellene ansvarlige for produksjonen av kollagen og elastin, som er nøkkelen til å opprettholde hudens fasthet og elastisitet.

LED-lysets effekt på Fibroblastene

Fibroblastene er fabrikkene i huden som er ansvarlige for produksjonen av kollagen, elastin og hyaluronsyre. Kollagen er det viktigste proteinet i huden og fungerer som byggesteiner som holder huden fast og jevn. Det gir støtte til hudens struktur og bidrar til å redusere synlige tegn på aldring, som rynker og slapp hud.

Elastin er et annet viktig protein som tillater huden å strekke seg og trekke seg sammen igjen, noe som gir den sin naturlige elastisitet og spenstighet. Det bidrar til å opprettholde hudens fasthet og motstandskraft mot rynker og sagging.

Hyaluronsyre er en naturlig forekommende substans som fungerer som en fuktighetsgivende magnet i huden. Den har evnen til å binde og beholde fuktighet, noe som bidrar til å hydrere og plumpere huden, samtidig som den gir en jevn og glatt overflate.


De ulike fargene på LED-lys har forskjellige effekter på fibroblastene og huden vår. 

For eksempel, rødt lys har vist seg å øke produksjonen av kollagen, mens blått lys kan bekjempe bakterier og bidra til å redusere akne. Grønt lys kan redusere hyperpigmentering, mens gult lys kan berolige huden og redusere rødhet.

 Dette gjør LED-terapi til et allsidig verktøy i kampen mot forskjellige hudproblemer.

Bivirkninger

Generelt sett er LED-lysterapi svært sikker og ikke-invasiv. De fleste opplever ingen bivirkninger, men noen kan oppleve mild irritasjon eller tørrhet. Det er imidlertid viktig å følge instruksjonene og unngå overdreven eksponering for å unngå potensielle bivirkninger.

Konklusjon

LED-lysterapi har vist seg å være en effektiv tilnærming til hudpleie, med forskjellige farger som kan målrettes mot ulike hudproblemer. Ved å stimulere fibroblastene og andre cellulære prosesser, kan LED-lys bidra til å forbedre hudens tilstand og gi deg den sunne gløden du ønsker.

Vil du oppgradere din hudpleierutine? Gi LED-lysterapi et forsøk, og opplev de fantastiske fordelene selv!