Mikroneedling - Hva gjør det egentlig?

22.05.2024

Mikroneedling, også kjent som kollageninduksjonsterapi, har blitt en populær behandlingsmetode innen hudpleie. Dermapen 4, en ledende enhet for mikroneedling, har gjort denne prosedyren mer presis og effektiv. I dette blogginnlegget vil vi utforske hva mikroneedling med Dermapen er, hvordan det virker, de positive effektene på huden, samt indikasjoner og kontraindikasjoner for behandlingen. 


Hva er mikroneedling?

Mikroneedling innebærer bruk av små nåler for å lage mikroskopiske punkteringer i huden. Disse små punkteringene stimulerer kroppens naturlige helingsprosess, som resulterer i økt produksjon av kollagen og elastin. 

Dermapen er et avansert mikroneedling-verktøy som bruker en motorisert penn med 16 justerbare sterile nåler for å utføre behandlingen. Dette gir bedre kontroll, mindre ubehag, og mer konsistente resultater sammenlignet med manuelle metoder. Det er ikke smertefullt, men gir en slags skrapelignende følelse i ansiktet. Med Dermapen kan vi lage opptil 1920 mikrokanaler i sekundet!!

Hvordan virker mikroneedling?

Når nålene i Dermapen lager små mikrokanaler i huden, utløses en helingsrespons som inkluderer:

 1. Inflammasjonsfase: Kroppen reagerer på de små sårene ved å sende blod og vekstfaktorer til området, noe som fører til en mild betennelsesreaksjon.
 2. Proliferasjonsfase: Nye hudceller og blodårer dannes, og produksjonen av kollagen og elastin økes.
 3. Remodelleringsfase: Det nye kollagenet og elastinet omstruktureres og styrker hudens struktur og elastisitet.

Positive effekter på huden

Mikroneedling med Dermapen 4 har flere positive effekter på huden, inkludert:

 • Forbedring av hudtekstur og tone: Behandlingen reduserer synligheten av fine linjer og rynker, gir jevnere hudtone og forbedrer hudens tekstur.
 • Reduksjon av arr: Mikroneedling er effektiv for å redusere utseendet av aknearr, kirurgiske arr og strekkmerker.
 • Reduksjon av hyperpigmentering: Behandlingen kan hjelpe med å redusere solflekker, melasma og annen hyperpigmentering.
 • Økt produktabsorpsjon: Mikroneedling skaper små kanaler i huden som gjør at aktive ingredienser i hudpleieprodukter kan trenge dypere inn og være mer effektive.
Mikroneedling med Dermapen er egnet for en rekke hudproblemer, inkludert: Fine linjer og rynker, aknearr og andre typer arr, ujevn hudtone og tekstur, Store porer, hyperpigmentering og melasma, samt strekkmerker og slapp hud


Hvor land tid tar behandlingen?

Selve nåletiden er bare noen minutter, alt etter hva vi skal behandle. Vi vil også rense huden din grundig i forkant av behandlingen, og vi vil legge en beroligende maske etter behandling for å roe ned huden.

Derav vil det være nødvendig å sette av ca. 40 min til hele behandlingen.

Hvor mange behandlinger anbefales?

> Arr: 4-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

> Strekkmerker: 3-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

> Hudoppstramming: 3-6 behandlinger med et intervall på 6-8 uker mellom hver gang

> Ujevn hudtone: 4-6 behandlinger med et intervall på 2-4 uker mellom hver gang.

> Rosacea: 4-6 behandlinger med et intervall på 2-4 uker mellom hver gang       


Kontraindikasjoner for mikroneedling

Til tross for de mange fordelene, er mikroneedling ikke egnet for alle. Følgende kontraindikasjoner bør vurderes:

 • Aktive hudinfeksjoner eller betennelser, som akneutbrudd eller rosacea
 • Keloid-dannende hud eller hypertrofiske arr
 • Immunsuppressive behandlinger eller forhold
 • Blødningsforstyrrelser eller bruk av blodfortynnende medisiner
 • Gravide eller ammende kvinner
 • Hudkreft eller hudlesjoner som må undersøkes av lege

Alle inngrep i hud vil medføre en risiko for infeksjon. Det er derfor svært viktig at du følger våre etterbehandlingsråd du får etter behandlingen. De vanligste bivirkningene varme og rødhet i huden. Man kan også oppleve blåmerker, kløe, rødhet og sparsom flassing i etterkant av behandlingen. Noen kan oppleve hyperpigmentering i etterkant av en behandling og det er derfor viktig at du bruker høy SPF (minimum 30) i minst 14 dager etter behandlingen. Du vil få utfyllende informasjon om virkning og potensielle bivirkninger ved behandling eller ved konsultasjon. 

Konklusjon

Mikroneedling med Dermapen er en effektiv og minimalt invasiv behandling som kan gi betydelige forbedringer i hudens utseende og helse. Det er en naturlig måte å stimulere kroppen selv til å produsere mer kollagen og elastin slik at huden ser yngre ut. 

Husk å alltid følge etterbehandlingsinstruksjoner nøye og beskytte huden mot solen i minst 14 dager for å oppnå de beste resultatene. Med riktig omsorg og profesjonell veiledning kan mikroneedling med Dermapen 4 være et kraftig verktøy i din hudpleiereise.