Rå skincare - Et naturlig alternativ 

08.01.2024


Organisk, økologisk hudpleie uten konserveringsmidler som er produsert i Norge. Kan det bli bedre?  

RÅ er en førsteklasses hudpleieserie hvor aktive ingredienser er formulert inn i parfymefrie og lett syrlige pH balanserte baser. Dette er gode produkter helt uten, eller med minimale mengder konserveringsmidler.

Dette gjør serien spesielt hudvennlig og svært godt egnet for de med veldig sensitiv hud.

De fleste av oss opplever at huden blir tørrere og mer sensitiv på vinteren, og mange syntes at de vanlige fuktighetskremene fungerer dårligere


Da kan det være lurt å bruke ingredienser som er lik substanser som naturlig finnes i huden vår. Eksempler på hudlignende ingredienser er: 

  • Essensielle fettsyrer

  • Triglyserider

  • Peptider

  • Hyaluronsyre

  • Melkesyre

  • Glyserin

  •  Sink

  •  Niacinamide

  • C-vitamin

  • Tocopherol (E-vitamin)Fersk hudpleie 


Konserveringsmidler brukes i alle vannholdige produkter for å hindre at skadelige bakterier skal utvikle seg i produktet. De skal altså ta knekken på alle bakterier. Dessverre vil konserveringsmidler også ødelegge hudens egen bakterieflora, noe som kan gjøre huden sensitiv og mer utsatt for uønskede hudtilstander som eksem, perioral dermatitt, rosacea, akne osv.

De fleste kosmetikkprodukter har ingen produksjonsdato og utløpsdato stemplet på flasken,- bortsett fra et Åpen krukke-symbol som nå er påbudt.


Åpen krukke symbolet forteller hvor lenge produktet er holdbar etter at krukken er åpnet for første gang, men det forteller ikke hvor gammelt produktet er. Disse produktene inneholder som regel en krysning av flere ulike konserveringsmidler, noe som kan virke irriterende på huden og faktisk skade den på sikt.

RÅ produktene er uten eller med minimale mengder konserveringsmidler, noe som helt klart er bedre for huden. Siden det er lite konserveringsmidler har produktene en lavere holdbarhetstid, som settes til mellom 12 - 18 og 24 måneder etter produksjonsdag.


Eksem, rosacea eller perioral dermatitt? 

Sliter du med tørr, sprukken hud eller andre eksemtilstander er RÅ produktene for deg. 

RÅ samarbeider med Psoriasis- og eksemforbundet i Norge.

Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp. Forekomsten er størst blant barn, og cirka 15-20 % opplever å ha hatt atopisk eksem i varierende grad gjennom oppveksten.

Mange «vokser av seg» sykdommen når de blir voksne, men ofte kan det komme tilbake i løpet av livet. Cirka 1-2 % fortsetter å være plaget av atopisk eksem, mens andre får sykdommen først i voksen alder. 

Forekomsten av atopisk eksem har økt de siste årene. Atopisk eksem kan gi mye smerter og ubehag. Heldigvis finnes det gode produkter som kan redusere smertene og styrke hudbarrieren. 


Er du opptatt av miljøet også? 

Alle ingrediensene er fremstilt etter grønne prinsipper og verdier og er 100 % nedbrytbare i naturen, samtidig som de er veganske og ikke dyretestet. Emballasjen er også laget av 30 % resirkulert Ocean Waste Plastic (OWP), innsamlet fra elver og havet rundt Indonesia. 


Så med andre ord, hudpleie med god samvittighet. 


Kom gjerne innom oss i klinikken for å få med deg en prøve, eller for å få produktveiledning til din hud.